Torkade tofupinnar är en mångsidig ingrediens som ofta används i asiatisk matlagning. Lägg tofupinnarna i en skål med varmt vatten och låt dem stå i 20-30 minuter tills de är mjuka, efter återfuktning, skölj tofupinnarna under kallt vatten och pressa försiktigt ut överskottsvatten. Tofupinnar passar utmärkt i wokrätter. Stek dem tillsammans med grönsaker, nudlar eller ris och tillsätt din favoritsås (t.ex.sojasås, teriyakisås, söt chilisås).
Man kan också skära återfuktade tofupinnar i mindre bitar, och lägg i soppa, miso soppa eller nudelsoppa, för att ge dem mer substans och protein.
Tofupinnar är en bra källa till vegetariskt protein och passar utmärkt i veganska och vegetariska rätter.
Ingredienser: SOJABÖNOR, vatten, konserveringsmedel E223.
Nettovikt: 150g
Näringsvärde per 100g
Energi 1474 kJ/ 348 kcal
Fett 0,6g
-Varav mättat fett 0g
Kolhydrater 63g
-Varav sockerarter 8,3g
Protein 20g
Salt 0,01g