Recept: Pad Thai (för 2 personer)
1. Du kan välja chantaburi risnudlar, risnudlar, vermicelli, spagetti eller linguine. Förbered torra nudlar (120g) eller förska nudlar eller udon (150-200g).
2. Värm 3 tsk sojabönsolja i en stekpanna. Stek 100g räkor och 100 g tofu i tärningar.
3. Gör röra av 1 ägg och töm innehållet i Pad Thai såspaketet i röran. Tillsätt nudlarna eller vermicellin. Rör om tills allt är tillagat. Om rätten ser torr ut, tillsätt lite vatten och fortsätt omrörning tills tillagat.
4. Tillsätt 100g böngroddar och stjälkar gräslök i bitar. Tillaga ytterligare några minuter. Redo att serveras, strö över rostade jordnätter. (Typisk Pad Thai serveras med färska böngroddar, mald chilipeppar, bananblomma, limejuice, gräslök, och inlagd chili i ättika).
Ingredienser: Socker, tamarindsaft (tamarind, vatten), schalottenlök, FISKSÅS (ANSJOVISEXTRAKT, salt, socker), tomatpuré, vitlök, SOJABÖNSOLJA, destillerat ättika, salt, chili oleoresin, rostade JORDNÖTTEER (JORDNÖTTER, klumpförebyggande medel E551).
Nettovikt: 120g
Näringsvärde per 100g
Energi 1335 kJ/ 319 kcal
Fett 15g
-Varav mättat fett 1,9g
Kolhydrater 36g
-Varav sockerarter 36g
Fiber 4,8g
Protein 7,6g
Salt 3,3g