Anvisningar: Kyckling Satay
1. Blanda innehållet i paket A med 60ml kokosmjölk, mariner 500g kyckling i 1 timme.
2. Trä kycklingen på spett och grilla sedan till köttet är väl tillagat.
Anvisningar: Satay sås
1. Töm innehållet i paket B i en liten kastrull, tillsätt 3/4 dl (180ml) kokosmjölk och 3 msk vegetabilisk olja. Låt koka upp.
2. Sänk värme och låt sjuda 15 minuter.
Anvisningar: gurksallad
1. Blanda 4 msk vinäger, 5 msk och 3/4 tsk salt.
2. Värm till sockret är helt upplöst. Ta bort från värmen och låt svalna.
3. Skiva gurka, chili och schalottenlök i lager. Häll över såsen på grönsakerna och servera.
Ingredienser: Socker, JORDNÖTTER, kryddor (chili, gurkmeja, kummin, SENAP, koriander, citrongräs, lök, kaffir limeblad), maltodextrin, salt, dextros, förtjockningsmedel (E1420, E1442), hydrolyserat vegetabiliskt protein (SOJABÖNOR, majs, maltodextrin), smakförstärkare E621, klumpförebyggande medel E341(iii), E296.
Nettovikt: 100g
Näringsvärde per 100g
Energi 1700 kJ/ 406 kcal
Fett 9,8g
-Varav mättat fett 2,1g
Kolhydrater 70g
-Varav sockerarter 53,6g
Fiber 4g
Protein 9,3g
Salt 7,6g