Recept: Kyckling med sötsursås
1. Förbered och skär 300g kyckling (fisk, räkor eller annat kött) i bitar, blanda 1 msk soja.
2. Värm 1 msk sojabönsolja i en kastrull, tillsätt köttbitarna och stek tills väl tillagat.
3. Tillsätt lök, en halv morot och paprika. Stek tills dem är mjuka.
4. Lös upp innehållet i detta paket med 120 ml vatten och häll i en kastrull. Låt koka upp.
5. Tillsätt 100g ananasbitar. Woka på medelhög värme.
För härlig krispig smak, blanda 2 tsk tempura smetblandning med kycklingen. Stek tills gyllenbrun och ställ åt sidan. Rör om den knapriga kycklingen i såsen.
Ingredienser: Socker, majsstärkelse, ättika, tomatpulver, hydrolyserat vegetabiliskt protein (SOJABÖNOR, majs, maltodextrin), smakförstärkare E621, surhetsreglerande medel E330, kryddor (kanel, chili, vitpeppar, kryddnejlika), salt, klumpförebyggande medel (E551, E341(iii)).
Nettovikt: 30g
Näringsvärde per 100g
Energi 1555 kJ/ 356 kcal
Fett 1,4g
-Varav mättat fett 0,7g
Kolhydrater 85g
-Varav sockerarter 70g
Fiber 2g
Protein 2,5g
Salt 4,5g